At være studerende med børn

Barn og studieliv

Er du studerende og overvejer at få et barn eller har du et barn i forvejen og overvejer at studerer? Måske er en af dine største bekymringer så om du har tid og ikke mindst råd til at få et barn? Dette er ikke en guide, men bare en masse overvejelser og problematikker du kan støde ind i og som du bør overveje inden du studerer og har barn.

Børn kræver tid og penge

Det er nok ikke nogen overraskelse for nogen at det både er dyrt og tidskrævende at have et barn. Når man så samtidig studerer kan det være svært at få det hele til at hænge sammen. Der skal bruges tid på lektier og man tænker nok at det kan man ordne mens barnet sover, men man glemmer måske at der også er en helt masse ekstra dagligdags ting som skal ordnes når man nar et barn. Der skal vaskes ekstra meget – ikke kun forbi børne tøjet skal vaskes tit, men dit eget tøj bliver også rigtig tid beskidt enten på af babymos, savl, tis eller det der er værre. Oven i hatten, så skal der måske også tjenes lidt ekstra for at få råd til at have barnet. Det kan godt være at man får børnepenge, men de rækker ikke langt når man studerer.

Et sundt og kemifri barn

Hvis man så også vil give sit barn noget godt tøj og legetøj, ja så skal man virkelig være god til at  sparrer og vælge det rigtige. Økologisk uld, kemifrit børnelegetøj er noget som mange gerne vil give deres børn for at sikre at de ikke får allegier eller på andre måde udsættes for unødvendige stoffer. Det er noget mange prioriterer højt også selvom det er dyrere end ‘almindeligt’ tøj. Heldigvis så holder kvalitets tøj ofte længere end almindeligt tøj, og du kan lave en helt sport ud at videresælge det brugte tj og få en stor del af pengene ind igen