Træn uden et dyrt fitness-medlemskab

Gratis træning

For mange studerende er træning en del af hverdagen, som skal udligne den til tider usunde livsstil. Øl i fredagsbaren, natlige ture på McDonald’s og lidt kage fra kantinen sætter alt sammen sine spor på kroppen. I eksamensperioderne bliver der også tit skruet op for fast food og ned for træning – og det er ikke sundt eller produktivt. Din krop har det nemlig bedst, når den får godt brændstof. Samtidig lærer du bedre, hvis du holder din krop aktiv.

Desværre er fitness-medlemskaber tit meget dyre, og de sluger en stor del af SU’en. Heldigvis er der mange andre måder, du kan træne på – og mange af dem er helt gratis.

Gratis træning

De mest oplagte former for gratis træning er løb og cykling. De fleste ejer et par løbesko, og så er det sådan set bare med at komme i gang. Hvis du løber meget lange ture eller træner til et halvmaraton, kan du dog få brug for ekstra udstyr. Det kan du som regel ønske dig til jul eller fødselsdage, hvis det bliver nødvendigt.

Cykling kræver en cykel, men du kan sagtens klare dig med din almindelige cykel i starten. Det er stærkt overvurderet, at du skal have cykeltøj, cykelsko og racercykel for at kunne cykle 20 km. Hvis du bliver bidt af sporten, er det dog en god investering på sigt.

Hvis du ikke køber en masse udstyr, skal du kun bruge penge på vedligehold af cyklen. Du kommer langt med en pumpe og en gang kædeolie, men ellers kan du vælge at betale for et jævnligt eftersyn ved cykelsmeden. Måske vil du på et tidspunkt komme ud for en punktering, men det koster ikke en formue at få lappet.

Træning i en klub

Hvis du har mod på at betale en smule for træningen, kan du melde dig ind i en klub. De fleste større byer har mange muligheder for fodbold, håndbold, volleyball og lignende, men der findes også massevis af klubber med mindre sportsgrene som amerikansk fodbold, australsk fodbold, poledance og en masse andet. Klubber er en god måde at blive bedre til en sport på, men de har som regel også et fantastisk sammenhold. Hvis du er ny i byen, er det et rigtig godt sted at starte, hvis du vil lære nye mennesker at kende.

Træning i en klub er også med at holde dig i gang, fordi det ligger på et fast tidspunkt. Samtidig kan det være en sund tvungen pause fra læsningen i de pressede perioder. Det er dog vigtigt, at du ikke tvinger dig selv til at træne, hvis det stresser dig – uanset hvilken træningsform, der er tale om.