Tag i praktik i udlandet

Når man har læst i en del år, kan skolebænken godt begynde at føles en smule tung. For mange kan det derfor være utrolig givende for deres studie, hvis de forlader de vante rammer for et stund og prøver noget nyt. Noget af det der giver rigtig god mening for mange, er at tage på et udenlandsophold. På rigtig mange studier, er der nemlig mulighed for at tage i praktik i udlandet. Det giver studierne en tiltrængt luftforandring og et frisk pust til hverdagen. Der er dog mange andre gode grunde til at gøre det.

Gør det for dit CV

Der er mange arbejdsgivere, der ser meget positivt på, at man har været i udlandet i en periode. Det viser noget om en som person om beslutsomhed, modenhed og meget andet. Det kan altså være til stor gavn for din karriere, at kunne skrive, at du har været i praktik i udlandet. Du skal naturligvis vælge dette med meget stor omhu. Der er nemlig en enorm forskel på, om du vælger at tage til Asien, Afrika eller noget helt tredje. Så inden du beslutter dig, er det en god ide at have talt grundigt med vejledere og eventuelt med andre, der har været der før.

En af de ting mange også vil opleve, hvis de eksempelvis tager i praktik i et u-land eller i hvert fald et lidt mindre udviklet land end vores, er den forskel de gør. At man allerede som studerende kan gøre en forskel og redde liv (hvis man læser medicin eller lignende), er en kæmpe øjenåbner for mange. Det sætter også ens liv hjemme i perspektiv, hvilket er med til at modne en på en lidt anden måde, et et undervisningslokale kan gøre.