Sådan kommer du med i en forening på universitetet

Sådan kommer du med i en forening på universitetet

Hvis du nogensinde har set en amerikansk ungdomsfilm, har du garanteret et tydeligt indtryk af, hvordan det er at gå på universitetet i USA. Derfor har mange indtryk af, at danske universiteter er tørre og kedelige, fordi der ikke er helt samme ånd om sport og “fraternities”. Sådan behøver det dog slet ikke at være – de danske universiteter har nemlig også massevis af klubber, foreninger og fællesskaber, som du kan blive medlem af.

Der findes alt fra jagtforeninger til filmklubber og ikke mindst politiske foreninger, hvor du som studerende kan øve indflydelse og møde nye mennesker fra hele universitetet. Mange organisationer samarbejder også med de andre universiteter og en national moderorganisation, så du kan udvide dit netværk og få erfaring, der rækker langt ud over dit eget universitet. Du kan dog også holde dig til et lokalt engagement på dit eget studie, hvis det passer dig bedre.

Find din forening

I første omgang er det en god idé at overveje, hvilke områder der interesserer dig. På universitetets hjemmeside kan du ofte finde en liste over registrerede foreninger, men du kan også prøve at google universitetets navn sammen med din interesse, fx ”AAU jagt” eller “KU vinklub”.

Omkring studiestarten er der også ofte en form for messe, hvor du kan møde mange af de forskellig foreninger og stille spørgsmål.

Sådan skaber du kontakt

På universitetet er det tit sådan, at få studerende er engageret i mange forskellige ting. De er så at sige sociale og faglige blæksprutter. Det vil sige, at de kender mange mennesker og tit kan lede dig videre til den rigtige forening, hvis du er lidt i tvivl. De kan også anbefale dig, hvis du er interesseret i at komme med i noget, så de er en meget værdifuld del af dit netværk. Disse blæksprutter finder du tit som formand for festudvalget, medlem i fagrådet, blandt tutorerne eller lignende.

Overvind din frygt!

Mange studerende lader være med at melde sig ind i foreninger, fordi de er nervøse eller i tvivl, om de hører til. Det er helt normalt at have det sådan, og vi har alle prøvet det. Det er bare rigtig ærgerligt, hvis du lader det holde dig fra at melde dig ind i en forening, hvor du kan møde en masse mennesker og lave det, du elsker. Foreninger er nemlig en fantastisk måde at få nye venner på, og medlemmerne er som regel virkelig søde og imødekommende – og de vil altid gerne have flere med på holdet.

Derfor: Vær ikke nervøs. Mød op, sig at du er ny, og se, hvad der sker.

Held og lykke herfra! 🙂