Nyd læskedrik på budget med en Sodastream

Sodavand med is

Sodavand er en populær drik hos de fleste danskere, og er for mange en måde at forkæle den søde tand på. Som studerende har man dog ikke så mange penge mellem hænderne, og der er derfor generelt ikke mange midler at købe lækre drikkevarer for. Hvis du er vild med sodavand og ikke kan undvære det, kan du med fordel investere i en Sodastream – der er nemlig mange penge at spare på snack-budgettet.

Billigere i længden

Selvom det selvfølgelig koster lidt at investere i selve sodavandsmaskinen, kan det betale sig. En undersøgelse foretaget af Forbrugerrådet Tænk viser, at maskinen relativt hurtigt tjener sig selv hjem. Beregningerne viser, at du med en enkelt gaspatron, som koster 100 kroner, kan lave omkring 66 liter danskvand på en Sodastream Genesis. Det betyder, at du efter fem patroner – og 330 liter danskvand – har tjent maskinen hjem igen. Regnestykket kan variere en smule fra model til model, men giver et godt billede af, hvor mange penge, du sparer med en sodavandsmaskine. Danskvand er typisk billigere end sodavand i supermarkederne, så der er endnu flere penge at spare, hvis du er glad for sodavand. Er du fristet til at købe en Sodastream, kan du se udvalget her.

Bedre for miljøet

Ud over at du sparer lidt på det i forvejen stramme budget, skåner du med en Sodastream også miljøet. Det er mere miljøvenligt at drikke postevand fra hanen end at købe flaskevand. Ifølge Hovedstadsområdet Forsyningsselskab, HOFOR, udledes der 0,0002 kg CO2 for hver liter vand, som pumpes ud til forbrugerne. Til sammenligning udleder produktion og transport af en liter flaskevand i gennemsnit 0,18 kg CO2, altså 900 gange så meget. Når du laver dansk- og sodavand med din sodastream, tilsætter du selvfølgelig CO2, men det er i så små mængder, at det ikke gør nogen forskel for regnestykket. Derudover undgår du at købe plastikflasker, fordi du kan drikke din hjemmelavede dansk- eller sodavand fra et glas.