Koncentrer dig bedre når du læser lektier

Rigtig mange unge kan have koncentrationsproblemer med deres lektielæsning, og det kan der sagtens være flere årsager til. Nogle tilfælde er der bare ikke noget man kan gøre, og andre årsager kan der sættes ind på. Vi vil herunder komme ind på én af de årsager som man selv skal gøre noget ved, så du ikke fortsætter i samme spor.

Får du hovedpine

Når du sidder og læser lektier på dit værelse, hvordan har du det så i hovedet, når du har siddet der i et stykke tid? Hvis du ind i mellem eller ofte viser tegn på hovedpine, eller at det hele køre lidt rundt oppe i hovedet på dig – så er der ingen tvivl om at du vil få koncentrationsbesvær, når du sidder og læser lektier.

Prøv eventuelt at lægge mærke til, om du kniber med øjnene, eller flytter dit ansigt frem mod dokumentet når du skal læse. Hvis dette er tilfælde, bør du måske få snakket med en optiker, og høre om dine muligheder.

Få lavet en synsprøve

Kender du til dette problem bør du hurtigst muligt gå til din lokale optiker, og få lavet en synsprøve – for at se om du ikke skulle have brug for et par briller. Det er rigtig vigtigt at man går til en optiker, og får kigget på sine øjne, hvis man ikke synes at man ser som gennemsnittet. Alle burde faktisk få taget et årligt synstjek, for at se om der er noget som kan forbedre ens syn.

Skulle det vise sig at du har brug for et par briller, så er det bare med at få dig et par, så du igen kan koncentrere dig om din læsning, og ikke længere være generet af sammenknibninger eller hovedpine. Gør du ikke noget, vil du kun risikere at synes bliver endnu værre, end det er nu.