Gode studiejobs

At være studerende er forbundet med en hel del fritid. I hvert fald hvis du er, som studerende er flest. De fleste studier hedder et fuldtidsstudie, hvilket principielt betyder, at du skal bruge 37 timer på det om ugen. Dette er når man tæller forberedelse og læsning sammen med forelæsninger og lignende.

At være studerende er dog heller ikke uden omkostninger, og det kræver derfor også nogle penge at få tilværelsen til at hænge sammen. I Danmark er vi som bekendt velsignet med en rimelig høj SU, men det er jo alligevel de færreste der kan få hele tilværelsen til at hænge sammen baseret på denne. Derfor er der også mange, der tager et studiejob, hvilket er godt for både økonomi, udvikling og CV.

Her er nogle god bud på, hvad du kan gå efter, hvis du er på udkig efter et studiejob.

Derfor skal du tage et studierelevant job

I forhold til dit CV og erfaring, er det en rigtig sund ide, at tage et studiejob, der er relevant i forhold til det studie du læser på. Det er naturligvis nogle gange lettere sagt end gjort. Læser du eksempelvis til læge, kan det være besværligt. Læse du kommunikation eller markedsføring, er det ofte noget lettere. At have et studierelevant arbejde, kan betyde en stor forskel, da du ikke er uden et CV, når du er færdig med studierne.

Derfor skal du IKKE tage et job der IKKE er studierelevant 

Selvom det ofte er en rigtig god ide med at studierelevant arbejde, kan det faktisk være en god ide at have et studiejob, der slet ikke relatere sig til studierne. På den måde er det lettere at koble hjernen fra studierne, hvilket også kan være sundt. Prøv eksempelvis at søge hos et af de danske event bureauer som dem her. De bruger ofte freelancere til mange opgaver, og det er ofte aften og weekender, hvor man ikke har studiet.

Derfor skal du generelt tage et arbejde

Uanset om du finder et studierelevant eller ikke studierelevant arbejde. Så er det sundt at komme ud på arbejdsmarkedet. Både for økonomien men som tidligere nævnt også for CV’ets skyld. Selvom det måske ikke er relevant, så viser et studiearbejde, at du er vant til at tage ansvar, hvilket potentielle arbejdsgivere sætter pris på.