Få mere ud af læseferien

Det kan være hårdt at være studerende. Der ligger hele tiden et stort pres på en skuldre. Der er mange ting der skal nås med læsning, forberedelse, undervisning, sociale aktiviteter og lignende. Samtidig er det ikke altid at SU’en rækker lige langt, især hvis man ikke har et studiejob ved siden af.

Man kommer dog ikke ikke uden om, at man som studerende i Danmark har det rigtig godt. Man lever generelt et liv, som der er mange rundt om i verden, der kun kan drømme om. Desuden har man også meget frihed, og langt mere end man tror, mens man er i det.

Brug tiden – du får den aldrig igen

En ting der er mange, som glemmer, er at bruge den meget tid de har. Når man først er færdig med studierne og et fuldtidsarbejde og måske et par børn melder sig, er det slut med tid. Dermed ikke sagt at man ikke skal gå op i sit studie, for selvfølgelig skal man det, det er grundstenene til ens fremtidige liv- forhåbentlig i rimelig velstand.

Men det er som studerende at man skal udnytte, at man eksempelvis kun har undervisning 2 eller 3 dage om ugen, og dermed har en masse tid, som man kan bruge til at opleve ting. Som tidligere nævnt kan pengene godt være små, men der findes masser af muligheder for store oplevelser – også på et budget.

Få mest ud af læseferien

En af det tider på året, hvor man kan risikere at have rigtig meget tid, er i læseferien op til semesterafslutningen. Det er inden højsæsonen for ferier, og dermed ingen priserne skyder helt i vejret. Hvis i eventuelt er en læse/studiegruppe, der har et par uger inden den første eksamen melder sig så rejs !

Flybilletter er billige i  maj og langt hen i juni, så i kan komme billigt af sted. Lej en feriebolig i Italien eller et andet sted sydpå hvor i kan være sammen uden at blive “generet” af andre. Hvis der er meget larm med en pool, er det svært ikke at lade sig rive med. Lejer man en feriebolig et lidt stille sted, kan det sagtens kombineres med, at der skal læses op til en eksamen.