Derfor skal du have kørekort som studerende.

kørekort

Der er så mange glæder ved at have et kørekort, og de glæder er mindst lige så store for studerende som nogle andre. At du har kørekort som studerende åbner nogle helt nye døre for dit liv som studerende, og det kort kan faktisk give dig en lang række fordele – både nu, men også senere hen.

Bor du tæt på uddannelsesstedet?

Rigtig mange studerende bor forholdsvis tæt på deres uddannelsessted, selvom de stadig bor hjemme hos mor og far. Hvis dit uddannelsessted max ligger en time væk fra dine forældres bopæl, er der ingen grund til at du flytter hjemmefra. Hvis du vælger at bo hjemme, vil du spare en masse udgifter på indskud, husleje, forbrug osv. Har du mulighed for det, så brug pengene på at købe en bil i stedet. Det er en meget billigere udgift for dig, og du vil stadig kunne spare op til en fremtidig bolig, til senere brug.

Egen bil giver bare en større frihed

At have sin egen bil giver også bare en meget større frihed i din hverdag. Du udvider automatisk dine muligheder for studiejobs, da du kan komme længere rundt, på hurtigere tid. Du kan derfor styrke dit CV markant, ved ikke at kunne tage jobs, som ellers ligger et stykke væk fra din bopæl.

Du slipper for at skulle tage cyklen, offentlig transport, eller blive kørt af dine forældre til alting. Du kan faktisk køre lige når du vil, hen til dine venner og bekendte – og lige så langt du vil, hvis du får lyst til at shoppe i den nærmeste storby.

Så der er ingen undskyldning for ikke at tage et kørekort, selvom du er ung og studerende. Det giver dig flere fordele end det giver dig ulemper – både nu, men også fremadrettet.

Så synes du også at det er ved at være på tide at få taget det kørekort, så se her, hvordan du nemmest får taget det.