Derfor skal du engagere dig i foreninger

Foreninger

Tidligere på ugen skrev vi dette indlæg om, hvordan du kan engagere dig i foreninger på universitetet.

Men hvorfor er det egentlig, at du skal bruge din tid på at lave frivilligt arbejde eller hænge ud med folk, du ikke kender?

Det er der en meget simpel grund til. At være med i en forening er nemlig en rigtig nem måde at få et stærkt netværk på – uanset om du bare savner nogen at dele din hobby med, eller om du snart skal ud på arbejdsmarkedet og har brug for gode kontakter. Samtidig får du tit lov til at lave nogle ting som frivillig, som du ikke ville få lov til på et almindelig studiejob.

Du kan for eksempel være med til at stable store arrangementer på benene, og hvis dit universitet har en form for netværk for foreninger, kan du ofte få lov at deltage i forskellige kurser. Det kan være alt fra præsentationsteknikker til ledelse, så du får stærke kompetencer med i bagagen. Derfor kan et medlemskab i en forening også styrke dit CV og hjælpe dig fremad i jobkøen.

Nye venner på hele universitetet

Det er dog ikke kun på grund af netværk og CV, at du skal være med i en forening. Grundlaget for det hele er nemlig, alle de nye mennesker, du møder, som lynhurtigt blive dine venner. Jeg kender i hvert fald ingen foreninger, hvor det sociale ikke er lige så stærkt som det ”faglige” – og det er lige netop det skønne ved foreninger.

Så hvorfor ikke gøre din tid på universitetet endnu sjovere og få venner på tværs af fakulteterne? Universitetet danner trods alt rammen om dit liv i 3-5 år, så gør det til en fantastisk oplevelse. Det er måske sidste gang i dit liv, at du kommer til at have så meget frihed til at fordybe dig i lige netop din interesse, så udnyt det!