Begynd din opsparing som studerede

Det er de færreste studerende der sidder med problemet, at de simpelthen ikke ved hvad de skal bruge deres penge til. Derfor er der også rigtig mange studerende, der ikke ligefrem har travlt med at oprette opsparing. Det siger sig selv, at det er klogt at have en opsparing, nærmest uanset størrelsen på denne.

En lille portion betyder meget

Som studerende på SU og måske lidt indtægt fra et deltidsarbejde eller lignende, kan du sandsynligvis ikke lægge mange tusinde kroner til side om måneden. Derfor er der også mange, der tænker at det ikke kan betale at lave en opsparing. Dette er dog en stor fejl, og selv ganske få hundrede kroner om måneden kan løbe op.

Du kan sikkert godt finde penge til 5 kopper kaffe på en café i løbet af en måned, så du kan nok også finde 200 kroner til en opsparing. Det lyder måske ikke af meget, men der er et rimelig kendt udtryk der hedder “mange bække små”.

Skal du eksempelvis igang med en kandidat uddannelse går de næste 5 år med det. Smider du 200 ind på en opsparing hver måned har du mere end 10.000 når du er færdig med din uddannelse.

Gamificér din opsparing

Det kan være kedeligt at smide penge ind på en opsparing og se dem trække mere eller mindre ingen renter. I stedet kan du overveje at investere penge. Gør du det i ETF’er (du kan blive klogere på ETF’er her) er risikoen for at miste dem forsvindende lille. I stedet vil du kunne følge med i hvordan din investering lige så stiller vokser, og det kan give dig blod på tanden til at spare mere op.

En anden mulighed er mere digitale og nyere tiltag som Lunar Way og June, der begge gør det lidt sjovere at spare op, fordi det er meget fleksibelt og fordi man hele tiden kan følge sine penge. Hvor Lunarway er en almindelig opsparing er June en investering.